top of page

DRA. ELISABET JUNCÀ CREUS

EMIN Endocrinologia disposa de l'Endocrinòleg millor valorat de Girona, Andorra, Barcelona pels seus pacients.

EMIN Endocrinologia disposa en el seu equip mèdic de l'endocrinòleg més recomanat a Girona, Andorra, Barcelona.

La doctora Elisabet Juncà, especialista en Endocrinologia i Nutrició, amb més de vint anys d'experiència en consulta mèdica, és la professional que lidera el projecte EMIN (Endocrinologia Metabolisme i Nutrició), que té com a finalitat principal apropar el pacient al seu estat de salut òptim.

EMIN Endocrinologia disposa de Consulta d'Endocrinologia i Nutrició a Girona, Andorra, Barcelona, Online.

EMIN Endocrinologia disposa dins del seu equip mèdic del millor endocrí...

Qui és el millor endocrinòleg? Segons els seus pacients els millors endocrins formen part de l'equip mèdic d' EMIN Endocrinologia.

EMIN Endocrinologia medicina integrativa...

EMIN Endocrinologia és reconegut com el millor equip endocrí integratiu segons els seus pacients...

EMIN Endocrinologia és reconegut com el millor equip endocrinologia integrativa de...

La doctora Elisabet Juncà, especialista en Endocrinologia i Nutrició, amb més de vint anys d'experiència en consulta mèdica a Andorra, Girona, Barcelona. Endocrinòleg de Girona, Andorra, Barcelona millor valorat. L'endocrinòleg més recomanat a Girona, Andorra, Barcelona. Clíniques i metges d'Endocrinologia. Consulta d'Endocrinologia i Nutrició a Girona, Andorra, Barcelona, Online. Millors endocrins a Girona, Barcelona, Andorra. Qui és el millor endocrinòleg de Girona? Millor endocrí. Medicina integrativa.

  • Llicenciada en medicina i cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) el 2002.

  • Especialitat via MIR: Endocrinologia i Nutrició realitzada a l'Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona.​

  • Postgrau en Nutrició validat per la Societat Espanyola de endocrinologia (SEEN).​

  • Postgrau de Nutrició Clínica a l'Hospital Gregorio Marañón.

  • Metge Especialista en Endocrinologia i Nutrició membre de l'equip EMIN amb consulta pròpia a Andorra i Girona.

IdiomesCatalà, castellà, anglès i francès. 

La doctora respon

Com podem regular els estrògens?

Els estrògens (hormones presents tan en homes com en dones) són pròpies del cos humà, tanmateix un excés d’aquestes suposen un risc augmentat de patir de processos neoplàsics (cancerígens) hormonodepenents.


El càncer de mama, ha augmentat, de forma excepcional, d'incidència en els darrers anys, concretament un 20 % en tot el món, (es considera que una de cada 8 dones en patirà entre els 40 i els 60 anys de vida) i la majoria dels diagnòstics (un 70 %) mostren receptors hormonals positius (vol dir que les cèl·lules cancerígenes que formen la lesió creixen per estímul hormonal del estrogen).
 

Evitar un excés d’aquesta hormona prevé el risc de càncer de mama hormonodepenent.


Es pot reduir el risc de càncer hormonodepenent introduint canvis en els nostres hàbits de vida.
 

Elements importants a eliminar/ disminuir de les nostres vides:
 

Xenoestrògens o disruptors endocrinològics :  Són agents químics d’orígen artificial que ingerim en els aliments i amb l’aigua, o ens arriben a través dels comètics que utilitzem o els plàstics que ens envolten. Tots els xenoestrògens i disruptors endocrinològics poden augmentar el risc de càncer de mama perquè imiten o bloquegen o alteren les accions de les hormones naturals com els estrògens o la progesterona, molts d’ells a part son obesogènics (augmenten el risc d’obesitat).


Dioxines: Són produïdes per incineradores o centrals tèrmiques, s’acumulen sobre la grassa dels animals i en els productes làctics.
 

Bisfenol A: Es troben en els plàstics i en els productes d’higiene i cosmètica (els ftalacs sovint formen part dels aromes), en llaunes de conserva, i en la roba de polièster.


Parabents: Són conservants molt usats en la higiene i cosmètica.


Parafines: Són ingredients cosmètics derivats del petroli.


Pesticides: Els seus residus es troben en els aliments.


Elements a potenciar per protegir-nos:


Evitar el sedentarisme: Fer activitat física de forma regular, sobretot en forma de força muscular mínim 3 dies a la setmana disminueix la inflamació corporal i evita l’acumulació de greix perifèric que es pot transformar en estrogen. Està demostrat que les dones que practiquen mínim 4 dies a la setmana activitat física de força muscular redueixin el risc entre un 30 i un 40 %.


Potenciar la capacitat del cos en regular la producción i eliminació d’estrògens:
El cos té la capacitat d’eliminar mitjançant la depuració hepàtica l’excés d’estrògens, aquest procés de detoxificació es veu afavorit si el pacient pren suplement de vitamines del grup b, inocitol i metionina.

 

La microbiota intestinal i els estrògens: Tenir una potent i diversa microbiota intestinal afavoreix la immunitat la qual s’encarrega de fagocitar (destruir) les cèl·lules precancerígenes.


Modular estrès i son: No es possible una vida saludable sense descans, la melatonina (hormona que indueix i manté el son) protegeix del càncer de mama. L’excés d'estrès que es determina hormonalment amb excés de cortisol debilita al sistema immunitari, en estats d'estrès és menys hàbil per detectar cèl·lules precancerígenes.

Que és la tiroiditis de Hashimoto (HT)?

La tiroiditis de Hashimoto (HT) és la malaltia autoimmune més freqüent i la principal causa d'hipotiroïdisme, en la qual es produeix un dany a la glàndula tiroide a causa de la infiltració de limfòcits. Es caracteritza per augmentar els nivells d'anticossos contra la peroxidasa tiroïdal i la tiroglobulina.

Molts pacients amb HT, fins i tot en estat eutiroide, tenen un excés de pes corporal, trastorns metabòlics i una qualitat de vida reduïda.

 

A causa de les freqüents deficiències nutricionals concomitants, actualment es debat el paper de la vitamina D, el iode, el seleni, el magnesi, el ferro i la vitamina B12. Diversos estudis han subratllat els beneficis de la suplementació de vitamina D i seleni. 

ijms-23-06580-g002.jpeg

Oxitocina, Dopamina i Serotonina, quin paper juguen en l'enamorament?

L'oxitocina, la serotonina i la dopamina tenen molt a veure amb sensibilitzar plaer, i és que, la neuroquímica juga un paper fonamental en les emocions, les neurohormones dirigeixen els nostres moviments a la recerca del benestar.

 

Quan ens enamorem, fem exercici, practiquem activitats físiques que ens agraden, o ens exposem a riscos o reptes ... tots experimentem sensacions intenses i plaents.

 

Queda molt clar en l'enamorament, es genera una aura de: sentiment intens d'alegria i felicitat, emocions a flor de pell, augment de l'energia, un desig constant d'estar al costat d'aquesta persona, papallones a l'estómac, pèrdua de la gana... I és que el nostre cervell i intestí alliberen dopamina, serotonina i oxitocina, que són les encarregades que ens sentim així.

 

La dopamina és aquest component químic que ens “encén” i que fa que el nostre cor bategui amb més força. Està relacionat principalment amb el desig i el plaer, és la culpable que ens “enganxem” a aquesta persona especial i que desitgem tenir contacte físic i estar tota l'estona amb ella.

 

Per la seva banda, l'oxitocina, també coneguda com “l'hormona de l'amor”, és l'encarregada de connectar-nos amb els altres i fer que visquem aquest amor romàntic i intens. A més, actua com a gran desinhibidor quan sentim aquesta passió desenfrenada: ella és la responsable que arrisquem i ens llancem en una relació.

 

La serotonina, coneguda com a neurotransmissor de la felicitat, fonamentalment actua sobre les nostres emocions i el nostre estat d'ànim. Quan experimentem felicitat i emocions d’amor els nivells de serotonina es disparen.

 

Mitjançant una analítica endocrinològica integrativa completa, es pot optimitzar el nivell d'aquests neurotransmissors. Per poder optimitzar la producció pròpia d'aquestes neurohormones necessitem que els nostres hàbits de vida i microbiota intestinal estiguin perfectament equilibrats al nostre estat de salut hormonal.

istockphoto-1077520256-612x612.jpg
bottom of page