top of page

ALOPÈCIA ANDROGÈNICA

L'alopècia androgènica és un símptoma del SOP: Síndrome d'ovaris poliquístics.

 

Què és l'alopècia androgènica?

 

La caiguda excessiva o anormal del pèl es coneix com alopècia, i pot ser per molts factors. En aquest cas, l'alopècia androgènica, és un dels símptomes del SOP a causa del desequilibri hormonal que presenta aquesta síndrome.

Està causada per l'excés d'andrògens com la testosterona i la dihidrotestosterona (DHT). Alts nivells d'aquestes hormones causen la pèrdua de cabell, especialment l'excés de DHT. Com a dones, tenen petites quantitats d'aquest tipus d'hormones, però en excés, els andrògens, específicament la DHT actuen atrofiant el fol·licle pilós i la glàndula sebàcia del pèl.

En un primer moment, la DHT, produeix un escurçament de la fase de creixement del cicle del cabell, la qual cosa produeix la miniaturització dels cabells i amb el temps, el pèl es torna més fi, curt i incolor, quedant cada vegada menys pèl en el cap.

 

Què pots fer per millorar?

 

La dieta correcta per al SOP:

Començar amb un estil de vida d'acord per al SOP és el primer pas que s'ha de donar. Sabem que la resistència a la insulina o bé una certa sensibilitat a aquesta és la que provoca el SOP i amb això tots els símptomes que ja coneixem. Alts nivells d'insulina baixen els nivells de l'SBGH amb la qual cosa això permet que la testosterona es converteixi en DHT i amb això que danyi els fol.licles del pèl.  Alts nivells d'insulina causen molta DHT per tant provoca la caiguda del cabell.

L'estil de vida amb una nutrició equilibrada en hidrats de carboni t'ajuda a començar a controlar els nivells d'insulina en sang i d'aquesta manera millorar els símptomes del SOP. Comença a menjar de forma més equilibrada i conscient, això no només beneficiarà al SOP, sinó a tota la teva salut en general.

 

L'estrès sota control:

És essencial que les dones amb SOP mantinguin el nivell d'estrès el més baix possible. Nivells alts de cortisol (l'hormona de l'estrès) realment poden provocar un problema en els símptomes del SOP.

Comença amb l'esport, caminar, nedar, anar en bicicleta, ioga, etc .. aprèn a relaxar-te, a dormir bé i a mirar els problemes des d'una altra perspectiva. L'estrès empitjora la caiguda del cabell.

 

Suplements naturals per l'alopècia androgènica:

Una dieta adequada per al SOP és fonamental per restaurar el nivell de vitamines, minerals i nutrients necessaris que el teu cos necessita. De vegades, prendre suplements naturals ens ajuden a arribar a aquests nivells adequats mentre comencem amb l'estil de vida adequat.

bottom of page